MIN HISTORIA

Intresset som blev en passion...

KOM SÅ SNACKAR VI DEODORANT

Mitt namn är Maria-Theres Nyqvist. Jag bor på Åland tillsammans med min sambo och våra tre barn. Den här resan började i januari 2018 då jag satt i köket och hade för första gången läst, verkligen läst, innehållet i min dåvarande konventionella deodorant. Samtidigt läste jag att upp till 60 % av det vi smörjer in oss med går rakt in i vårt blodomlopp. Något som våra organ sedan ska ta hand om. Jag såg också att man, enligt en rapport från norska Livsmedelsverket, kan få i sig 30-50 gånger mer aluminium än det rekommenderade värdet och som anses vara riskfritt genom daglig användning av deodoranter/antiperspiranter med aluminium. Jag satte ner deodoranten.

Tanken föddes i samma stund. Tänk om jag kunde laga en egen deodorant fri från kemikalier, tungmetaller och hormonstörande ämnen? En ”reverserad” deodorant som skulle innehålla nyttigheter från naturen istället? Där hälsa och naturen får stå i fokus? Jag började läsa på och testade många recept som jag fann, men ingen höll måttet och jag lärde mig snabbt att naturlig och ekologisk deodorant på butikshyllan sällan är helt naturlig eller helt ekologisk. Jag bestämde mig för att ta ett blankt blad och göra en egen deodorant från grunden med råvaror 100% från naturen. Jag förstod snart att det är många parametrar som ska stämma. Allt från ingrediensernas egenskaper, ration, procentsatser, komedogena värden och konsistens, till samspelet mellan ingredienserna, PH värden, temperaturer, tider och tillvägagångssätt. Jag låg ofta och läste och studerade på nätterna. Det tog strax över två år. Men nu är den här. BYouthfullyM®️ deodoranten, eller ”Ålands-deodoranten”, som den blivit att kallas för. Det som från början var ett intresse blev till en passion, och när deodoranten stod klar ville jag vara med och bidra till bättre hälsa och miljö. Så jag startade upp Eco Lyx. BYouthfullyM deodoranten är mitt bidrag till att minska kemikalierna vi använder dagligen och erbjuda ett bättre alternativ för både människa och miljö.

Gjord med omtanke om människor och natur…” 

Jag satte ner min konventionella deodorant i januari 2018…och har inte tagit upp den sedan dess.
Jag har en vision, en dröm…att du ska göra detsamma.

Varmt välkommen!

AKTUELLT

🌿Eco Lyx hållbarhetsarbete hittar du här.🌿

POSTLEVERANS

Varorna sänds ut inom 2-3 arbetsdagar.
Frakt: 3 €

14 DAGARS ÅNGERRÄTT

Ångrat dig? Lugn. Du har 14 dagars ångerrätt. Gäller oanvänd och oskadad produkt som förvarats torrt och svalt. 

Price Based Country test mode enabled for testing Finland. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari