INTEGRITETSPOLICY

INTEGRITETSPOLICY

Integritetspolicy 
Denna integritetspolicy beskriver hur BYouthfullyM / Eco Lyx samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.
Webbplatsadressen är: https://ecolyx.fi

 1. Ändamål för insamling av personuppgifter
  För att kunna erbjuda dig tjänsterna/produkterna behöver vi behandla vissa personuppgifter/data om dig eller ditt besök på  webbplatsen.
  Det samlas bara in personuppgifter för ändamål som har stöd i gällande dataskyddsförordning. Ändamålen är till exempel:
 • ingå ett avtal med Eco Lyx/bli kund
 • köp av produkt/tjänst
 • hantering av kundserviceärenden
 • orderhantering
 1. Personuppgifter
  Personuppgifter behandlas alltid med stor respekt för den personliga integriteten. Nedan kan du läsa vilka personuppgifter som samlas in samt syftet med insamlingen av respektive personuppgift.

* Namn & adressuppgifter: Används vid orderhantering och betalning. 
* Ev avvikande leveransadress: Används vis orderhantering och frakt.
* E-postadress: Används vid eventuell kontakt eller för att skicka eventuell påminnelsefaktura.
* Telefonnummer: Används i vissa fall till kontakt samt sms-avisering för uthämtning av paket hos ombud.

Vid beställning godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i systemen. Dessa kommer endast att användas för att ge dig bästa möjliga service i form av ex. meddela orderstatus, länk för att spåra paketet, samt andra order- och serviceärenden.

 1. Tillgång till personuppgifter
  3.1 
  Endast de som behöver tillgång till personuppgifterna för att utföra överenskommen tjänst har behörighet att komma åt och hantera dessa.

3.2 Eco Lyx använder vissa tjänsteleverantörer (personuppgiftsbiträden) i verksamheten som viss information delas med:
För att skicka varorna delas viss information med fraktbolaget.
Vid fakturering används Klarnas faktureringsprogram.
Information från webbplatsen lagras i datacenter inom Finland. Av tekniska skäl kan underleverantörerna behöva flytta information till länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

 1. Kommentarer
  När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/.
 2. Inbäddat innehåll från andra webbplatser
  Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.
 3. Hur länge Eco Lyx behåller era uppgifter
  6.1
  Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att Eco Lyx behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

6.2 För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst, men man kan inte ändra sitt användarnamn. Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

6.3 Kundmejl lagras bara så länge de behövs och max i 3 år, därefter kommer de raderas.

 1. Dina rättigheter
  Du som är kund eller registrerad hos Eco Lyx av någon anledning, har flera rättigheter du bör känna till.
  * Rätt till information: Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter Eco Lyx har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss.
  * Rätt till rättelse: Eco Lyx vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
  * Rätt till radering: Du kan begära att alla dina personuppgifter Eco Lyx har om dig tas bort. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som Eco Lyx är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. 
  * Klagomål: Du har rätt att lämna klagomål om du anser att Eco Lyx inte behandlar dina personuppgifter i enighet med gällande lagstiftning.

  Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du mig via e-post som finns längst ned i denna policy. 

  6. Säkerhet
  Intrång gällande personuppgifter anmäls i relevanta fall (om risk för den enskildas rättigheter och friheter föreligger) till Datainspektionen inom 72 timmar. Eco Lyx anmäler även till den som förlorat sin information enligt de regler som dataskyddslagen föreskriver. Dataintrång anmäls dessutom till polisen.

  7. Ändringar
  Eco Lyx kan komma att uppdatera denna policy. Den aktuella integritetspolicyn finns alltid tillgänglig på denna webbsida. Du kan alltid kontakta Eco Lyx  om du vill ha tillgång till tidigare versioner.

8.Kontakt
Om du har några frågor angående denna policy eller hur Eco Lyx använder din information, eller dina rättigheter så kan du kontakta Eco Lyx på följande adress: 

Eco Lyx, Hjortronvägen 4, 22410 GODBY

FO-nr: 3140632-9

Frågor rörande personuppgiftsbehandling, begäran om registerutdrag, rättelse och begränsning av uppgifter, eller för att raderas ur våra system: mejla info@ecolyx.fi

Price Based Country test mode enabled for testing Finland. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari